पत्ता गोभी का सूप
Ingredients (सामग्री):
Cabbage (पत्ता गोभी) ---------- 1 Medium Size
Chopped Onion (कटी प्याज) ---------- 2
Salt (नमक) ---------- To taste
Tomato (टमाटर) ---------- 4 Medium Size
Green Capsicum (हरी शिमला मिर्च) ---------- 1
Black Pepper Powder (काली मिर्च पाउडर) ---------- To taste
Lemon Juice (नींबू का रस) ---------- 4 tablespoon
Chopped coriander leaves (कटा हरा धनिया) ---------- For Garnish
How to make Cabbage Soup (पत्ता गोभी का सूप बनाने की विधि)
-> First cut the Cabbage (पत्ता गोभी) in pieces and after washed it in clean Water (पानी). Tomato (टमाटर) also washed in clean Water (पानी) and cut into pieces. (पत्ता गोभी - टमाटर धो कर काट ले)
-> Now heat the pan and cook the Chopped Onion (कटी प्याज) for 1-2 mintue. (प्याज फ़्राइ करे)
-> Now add Cabbage (पत्ता गोभी) + Salt (नमक) and stir slowly. After you add 4 Water (पानी) and cooked it for 2-3 minute (इसमे पत्ता गोभी + नमक डाल कर ढक कर पकाए)
-> Now add Tomato (टमाटर) + Black Pepper Powder (काली मिर्च पाउडर) and mixed very well and cooked it for 2-3 minute. After you add the Green Capsicum (हरी शिमला मिर्च) and cooked it. Cook it 8-9 minutes until it covered. (टमाटर + काली मिर्च पाउडर + हरी शिमला मिर्च मिला कर पकाए)
-> After you add Lemon Juice (नींबू का रस) and mixed well and off the gas flame (नींबू का रस मिलाये)
-> Your's hot Cabbage Soup (पत्ता गोभी का सूप ) is ready to served and garnished it with Chopped coriander leaves (कटा हरा धनिया) ( हरा धनिये से सजाये)