चेत्तीनाद चिकन फ्राई
Ingredients (सामग्री)
Chicken Breast (चिकन ब्रेस्ट) ---------- 250 gms
Pearl Onions / Sambar Onions (पर्ल प्याज/सांभर प्याज) ---------- 100 gms
Ginger Garlic paste (अदरक लहसुन पेस्ट) ---------- 1/2 tsp
Tomatoes (टमाटर) ---------- 1 medium
Chili powder (मिर्च पाउडर) ---------- 1 tsp
Coriander powder (धनिया पाउडर) ---------- 1 tsp
Salt (नमक) ---------- To taste
Roast garam masala powder(भुना हुआ गरम मसाला पाउडर) ---------- 2 tsp
Oil (तेल) ---------- 2 tablespoon
How to make Chettinad Chicken Fry (चेत्तीनाद चिकन फ्राई बनाने की विधि)
-> First washed and cut the Chicken (चिकन) into equal pieces. (चिकन धो ले और बराबर आकर के टुकडो में काट ले)
-> Heat Oil (तेल) in a non stick pan. When Oil (तेल) became hot then add Pearl Onions / Sambar Onions (पर्ल प्याज/सांभर प्याज) and fried it until they turns to golden brown in color. (तेल + पर्ल प्याज/सांभर प्याज को फ्राई करे)
-> After you add Ginger Garlic paste (अदरक लहसुन पेस्ट) + Tomatoes (टमाटर) mix it and cook till the Tomatoes (टमाटर) turn to pulpy. (अब इसमें अदरक लहसुन पेस्ट + टमाटर मिला कर पकाये)
-> After you add Chili powder (मिर्च पाउडर) + Coriander powder (धनिया पाउडर) + Salt (नमक) mix well and cook. Now you add Chicken pieces (चिकन के टुकड़े) mix it and cook on high, keep stirring and continue cooking till the water evaporates. (मिर्च पाउडर + धनिया पाउडर + नमक + चिकन के टुकड़े मिलाये और पकाये)
-> Simmer after that and cover with lid. Cook for 10 mins. (धीमी आंच पर 10 मिनट तक पकाये)
-> When the chicken (चिकन) is ready, sprinkle Roast garam masala powder (भुना हुआ गरम मसाला पाउडर), saute for 2 mins and remove. (इसमें भुना हुआ गरम मसाला पाउडर मिलाये और गैस बंद कर दे)
-> Chettinad Chicken Fry (चेत्तीनाद चिकन फ्राई) is ready. Served hot.
Fried Coconut Chicken
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फ्राइड नारियल चिकन
Ingredients (सामग्री)
For the chicken strips
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