पनीर जामुन
Ingredients (सामग्री)
Cheese (पनीर) ---------- 1 Cup
Fine Flour (मैदा) ---------- 1 smallspoon
Khoa ( sugarless ) - 1/2 cup
Khoa/Mawa (खोया/मावा) ---------- 1/2 cup
Sugar (चीनी) ---------- 1 1/2 cups
Cooking soda (खाने का सोडा) ---------- a pinch
Cardamom powder (इलायची पाउडर) ---------- 1 - 2 pinch
Ghee (घी) ---------- 1 smallspoon
Oil (तेल) ---------- as needed
How to make Paneer Jamun (पनीर जामुन बनाने की विधि)
-> First take the Cheese (पनीर) + Fine Flour (मैदा) + Khoa/Mawa (खोया/मावा) + Cooking soda (खाने का सोडा) + Ghee (घी) and mixed very well in a bowl and roll into small balls. (पनीर + खोया/मावा + खाने का सोडा + घी को अच्छी तरह मिलाये और इसकी छोटी छोटी बॉल बना ले)
-> Heat Oil (तेल) in a frying pan. When Oil (तेल) became hot then fry the Cheese balls (पनीर बॉल) and fry till golden and set aside. (गरम तेल में पनीर बॉल को तल ले)
-> Now boil Sugar (चीनी) with water (पानी) and make a sweet syrup. (चीनी + पानी को उबाल कर चाशनी बनाये)
-> Add jamuns (जामुन) + Cardamom powder (इलायची पाउडर) to the sweet syrup (मीठी चाशनी). (अब जामुन + इलायची पाउडर को चाशनी में मिलाये)
-> Paneer Jamun (पनीर जामुन) is ready.
Bread Balushahi
|
|
ब्रेड की बालूशाही
Ingredients (सामग्री) :
Bread Slice (ब्रेड स्लाइस) ---------- 10 - 12
Sugar..
More...
|
Refer to Friend
|